Ezt olvasta már?


Fidesz-KDNP: évértékelés helyett politikai beszéd hangzott el a salgótarjáni díszünnepségen

Huszár Máté alpolgármester január 27-i évértékelő beszédének értékelése mellett vizsgálóbizottságok felállításának szükségességéről is beszélt hétfői sajtótájékoztatóján Fenyvesi Gábor, a Fidesz-KDNP salgótarjáni frakciójának szóvivője.


hirdetés

A politikus a Salgótarjáni Városfejlesztő Kft. élén történt vezetőváltással kapcsolatban azt mondta: szeretnének tisztán látni a miértek között, ezért a frakció a cég elmúlt ötévi működésének átvilágítását fogja kezdeményezni, független könyvvizsgáló cég bevonásával.

Mindezt elsősorban a salgótarjáni játszóterek építésével kapcsolatos, közösségi oldalakon megjelent vélemények alapján; továbbá különböző, az óvodai eszközbeszerzésekkel kapcsolatos aggályok miatt kezdeményezik.

A frakciószóvivő elmondta azt is: röviden jelezték a legutóbbi közgyűlési ülésen, hogy a várossá nyilvánítás évfordulóján tartott ünnepségen elhangzott alpolgármesteri értékelő beszéd valójában politikai beszéd volt, ami nem illett a díszünnepségre. Pataki Csaba jobbikos alpolgármester Orbán Viktor hasonló beszédét számon kérően reagált álláspontjukra, amivel kapcsolatban Fenyvesi Gábor kiemelte: a miniszterelnök sem állami ünnepeken tart politikai értékelő beszédet, ha ilyet tesz, az alapítványi rendezvényen történik meg.

Fenyvesi Gábor az évértékelő beszédre visszatérve hozzátette: “a szocialisták akkor élnek az együttműködés hangoztatásával, ha bajban vannak, mint ahogyan a salgótarjáni városvezetés is”. Ezzel kapcsolatban kiemelte: nem a civil szervezetek mögé bújás vagy az egypártrendszer építése az együttműködés, hanem az, ha a városnak fontos döntések esetén konszenzus alakul ki.

Példaként a salgótarjáni alapellátásban dolgozó orvosok helyi iparűzési adójának eltörlését nevezte, melyet támogattak, mint adófronton a jelenlegi városvezetés első előremutató intézkedése.

Hozzátette: ugyanez volt a helyzet annak idején, amikor a fideszes városvezetés havi praxistámogatást adott a helyi orvosoknak. Az akkori ellenzék ugyanígy tett, ez az intézkedés a mai napig működik, ez az együttműködés – emelte ki Fenyvesi Gábor.

A frakciószóvivő a kormányt ért kritikákra reagálva azt mondta: az alpolgármester önmagának mondott ellent, amikor egyrészről a rendkívüli működési támogatások hiányát emlegette, nem sokkal később pedig már arról beszélt, hogy a város költségvetése feszes, de egyensúlyos és stabil. Ellentmondásként jellemezte azt is, hogy az évértékelő szerint a kormány és az országgyűlési képviselők nem nyújtanak segítséget Salgótarjánnak, miközben az alpolgármester arról beszélt, hogy a bevételekből csak a város működtetésére futja.

Ezzel végre alpolgármester úr és a város vezetése – illetve aki a szöveget írta – elismerte, hogy az elmúlt öt évben megvalósult minden fejlesztés, ami a városban megvalósult a kormány pozitív döntésének és támogatásának köszönhető. Így volt pénz óvodafelújításra, játszótérépítésre és így újul majd meg a piac is hamarosan.

Ezért nem kellene a városi ünnepen a kormányt és a képviselőt ekézni, hanem inkább megköszönni a támogatást; ez lenne a valódi együttműködés – tette hozzá.

 

Forrás: 3100.hu, K. I Fotó: L.B, Fenyvesi Gábor, a Fidesz-KDNP salgótarjáni frakciójának szóvivője0
0

hírek innen, onnan

Péntek pirkadatra érkezik a hó

Nem fog azonban mindenhol havazni, főként északon, északkeleten hullhat hó, a síkvidéken pedig el is fog olvadni.

Ausztriát is elérte a koronavírus

Ausztriában is megjelent a koronavírus, két fertőzött beteget regisztráltak Tirolban - írja a Wiener Zeitung cikke alapján az Index. A...

Csengetés nélkül nyitotta ki Balázs Attila a top 100 ajtaját

Nem betévedt, nem becsusszant, hanem csak átlépte azt a küszöböt, ami a világ legjobb száz játékosát választja el a többitől.

Íme az állat, ami él, de nem lélegzik

A Henneguya salminicola parazitát már ismerjük egy jó ideje. Halakban éldegél, rendszertanilag pedig a nyálkaspórások csoportjához...

Dobó Kata és Ördög Nóra gyökeresen másképp gondolkodnak a gyerekükről

Az egyik úton útfélen mutogatja, a másik félti a nyilvánosságtól

Vannak gyors Minik, és van ez a Mini egy Honda V6-osával

A klasszikus Miniről tudjuk, hogy a méretéhez képest erős, de ez a példánya nem csak ahhoz képest számít izmosnak, hogy milyen apró,...

Itt a világmentő műanyag, ami lebomlik és újrahasznosítható

A speciális fólia 'ereje' használatkor változatlan. Viszont 3 hónap múlva már nem is műanyagról van szó, hanem a természetben...

Havazás is jöhet pénteken

A Börzsöny, Mátra és Bükk csúcsain 5 centinél is több hó hullhat.

Ismét a Stand Magyarország legjobb étterme a Dining Guide szerint

A Szulló Szabina és Széll Tamás vezette hely másodszor söpörte be a rangos elismerést.

A maszkok többsége semmit sem ér a vírusok ellen - egy háziorvos elárulja, hogyan lehet védekezni a legjobban

A maszk mellett komplett védőfelszerelés is kellene, ráadásul az sem mindegy, mit eszünk ilyenkor.

Milliókra bírságoltak egy magyar szoláriumhálózatot

A KiwiSun bioszoláriumnál állapított meg szabálytalanságot a GVH.

Sport

Nikolics számonkérte a szövetségi kapitányt

Nikolics Nemanja hazatért Amerikából, a Fehérvár focistája lett, ennek apropóján Marco Rossi azonnal meg is kereste. Valószínűleg megbánta.

Ferguson csalódott Cristiano Ronaldóban

A portugál nem ismer kegyelmet.

Majdnem bukott mindent a Liverpool, aztán újabb rekordokat döntött

Jürgen Klopp csapata továbbra is megállíthatatlan.

Perceken belül ketten is megcsinálták, amit 38 évig senki más - videó

Az amerikai egyetemi tornabajnokságon történt a szinte már csodaszámba menő dolog.

A Newcastle United reakciója Göröcs János halálhírére

A "szarkák" osztoznak a család fájdalmában.

Elképesztő összecsapások voltak, hihetetlen találkozók jönnek a BL-ben

Egyre nehezebb kitalálni, hogy melyik csapatok lesznek ott a legjobb nyolc között.

Keddi foci: Bajnokok Ligája nyolcaddöntők

Képernyőn a Barcelona és a Bayern München.

Tízezrek búcsúztatták Kobe Bryantet és lányát, Jordan zokogott - képek

Világsztárok emlékeztek meg a helikopterbaleset áldozatairól Los Angelesben.

A télen majdnem eligazolt, most hős lehet a Barcelona ellen

Öt góllal zárta a csoportkört, most tovább növelheti ezt a számot.

0

Bulvár

Mi a tököm az a TikTok, és miért szeretik ennyire a kamaszok? - Kisokos szülőknek

És a ti gyerekeitek milyen alkalmazásokat használnak?

Most kezd igazán terjedni a koronavírus

Megvan az első magyar beteg: a Japán partjainál veszteglő Diamond Princess hajó egyik magyar utasánál mutatták ki a fertőzést. Most kezd igazán terjedni Európában a koronavírus, Olaszországban városokat helyeztek karantén alá, és a világ más részein is súlyosbodik a helyzet. A lapunknak nyilatkozó vírusszakértő szerint nagy esély van rá, hogy Magyarországot is eléri a kór, pánikolnunk azonban nem szabad.

Koronavírus: nagyon kicsi az esélye, hogy Magyarország megússza

Megvan az első magyar beteg: a Japán partjainál veszteglő Diamond Princess hajó egyik magyar utasánál mutatták ki a fertőzést. Most kezd igazán terjedni Európában a koronavírus, Olaszországban városokat helyeztek karantén alá, és a világ más részein is súlyosbodik a helyzet. A lapunknak nyilatkozó vírusszakértő szerint nagy esély van rá, hogy Magyarországot is eléri a kór, pánikolnunk azonban nem szabad.

Ábel Anita elképesztő formában van, bomba alakot villantott

A Nicsak, ki vagyok? sztárja testre simuló ruhában mutatta meg tökéletes testét.

Micsoda kutatási eredmény. Azok a nagyszülők, akik sok időt töltenek az unokákkal, óriási előnyre tesznek szer...

A nagyszülők számára az egyik legnagyobb kincs, hogy sok időt tölthetnek az unokáikkal. De ennek több előnye is van rájuk nézve; valamint a gyerekekre is!

Ezért távozik az RTL Klub műsorvezetője - Az adás végén váratlanul köszönt el Lukács Miki

Lukács Miki három év után távozik a Reggeli műsorvezetői csapatából.

Mészáros Lőrinc sem akart kimaradni a börtönbizniszből

Kedvenc témája lett a kormánynak a börtönbiznisz, de az kimarad a kommunikációjukból, hogy nem csak a magyar államot szétperelő rabok, hanem például Mészáros Lőrinc is szép hasznot húz a börtönökből. A volt felcsúti polgármesternek ugyanis magánbörtöne is van, de az új rabkórházat sem akárki építi. Szintén biztos bevételt jelent a kiválasztott beszállítóknak a rabok élelmezése.

Zokogtak az Észak-Olaszországból hazaért magyar diákok, amikor megtudták, hogy karanténba kell menniük

Az egyik diák édesanyja korábban Milánóban volt főkonzul. Ő értesítette a magyar hatóságokat, hogy a csoport a koronavírus miatt lezárt terület környékéről tér haza.

Kéthetes külföldi nyelvtanfolyamok: drága osztálykirándulás rengeteg kérdéssel?

Hamarosan megnyílik az online jelentkezési felület a nyári kéthetes angoltanfolyamokhoz. A káosz egyre nagyobb, a megválaszoltalan kérdések száma pedig nem lett kevesebb. Rozgonyi Zoltánnal, a Nyelvtudásért - Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület elnökével beszélgettünk arról, mi vár diákokra, tanárokra és a nyelviskolákra.

Nagy erőkkel keresik az eltűnt, 30 kilogrammos pontyot

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata kéri a segítségét a horgászoknak egy, korábban a Gyékényesi kavicsbánya-tavakból többször megfogott ponty jelenlegi élőhelyének maghatározásában.

A koronavírus egy súlyos mellékhatása kezd körvonalazódni

Az olasz gazdaság várhatóan recesszióba hanyatlik a koronavírus-járvány ottani terjedése miatt, mivel már korábban is rosszul muzsikált, amire rápakol egy nagy lapáttal az új baj. Az sem kizárt, hogy negyedévről negyedévre egy százalékkal zsugorodik a GDP.

blogmorzsák

Valóban nyugszanak repülőgépek a Balatonban?

Vajon csak a fantázia szülte Ötvös Csöpi német repülőroncsát, vagy hevernek még ilyenek a vízben, akár ma is?

Több ezer gyermeket mentett meg a szexkereskedelemből

A nepáli "Teréz anya" példamutató az egész világ számára.

A pótolhatatlan ex-dobos

Van a jó dobos, a rossz dobos meg az ex-dobos. Utóbbi a rossz dobosnál is rosszabb, főleg ha igazán jó volt.

Jelentősen csökkenthető a városi áruszállítás okozta szennye

Az áruszállítás légszennyezése akár a felére csökkenthető egy összehangolt city logisztikai rendszer bevezetésével.

Ez a film nem lesz a vágyaid tárgya!

A vágyak szigete bizony igen sok kívánnivalót hagy maga után.

A szex távoli jövője már kopogtatott

A robotszex már túl sablonos, valami más kell. VR szemüveges partnerváltás és ritmuskövető gamifikációs vibrátor jöhet?

Az állam vétkei a gyerekkel szemben

Egy ENSZ-bizottság szerint rossz itt fogyatékos, menedékkérő, cigány és meleg gyereknek lenni.

„Ugye tudja, hogy maga AIDS-es?”

„Egy tájékozatlan, arrogáns üzemorvos és egy helytelenül kitöltött irat miatt rúgták ki HIV-vel élő ügyfelünket.“

Isten és a leggyengébbek

Fenyegetett helyzetben sem felejtkezhetünk el a leggyengébbekről.

Tíz kihagyhatatlan látnivaló Mexikóvárosban és környékén

Miért érdemes Mexikóvárosba utazni? Tényleg veszélyes város? Ha már ott vagyunk, mit nézzünk meg?

170 éves lenne Jászai Mari

Kezdetben nem voltak hozzá kegyesek a kritikusok. Később már nem férhetett hozzá kritika. Nemzeti ereklye lett.

Arzénnal mérgezték meg az emberi méltóság teoretikusát

Pico della Mirandola szenvedélyesen hirdette, hogy az emberi méltóság alapja a szabad akarat képessége.